Tijdelijke ondersteuning, blijvend effect

Niet alleen een kortetermijnprobleem oplossen, maar ook structurele verbetering realiseren? Bij Kours doen we niet anders. Natuurlijk springen we direct in het diepe en pakken we aan wat er te doen staat. Tegelijkertijd brengen we in kaart wat er op de lange termijn beter kan. Waar de organisatie écht bij gebaat is.

Crisis- en verandermanagement

Al sinds 2010 leiden wij crisissituaties en veranderingstrajecten in goede banen. Daarbij werken we volgens deze uitgangspunten:

  1. Rust brengen. We kijken wat draait en laten dat draaien. Niet veranderen om het veranderen, maar koesteren wat al prima werkt.
  2. Vertrouwen geven. De mensen op de werkvloer begrijpen vaak het best hoe het werkt. Dus maken we gebruik van hun expertise, managen we hun verwachtingen en bieden we ze ruimte om hun werk te doen. Geef je vertrouwen, dan krijg je vertrouwen.
  3. De cijfers analyseren. Cijfers laten zien wat er echt aan de hand is. Op basis van de feiten kun je een plan maken, rust creëren en zo toe werken naar het doel.
  4. Veranderen. Stap voor stap, zodat het vertrouwen intact blijft. De sleutel tot succes zit in de uitvoering.

We houden je graag een spiegel voor. Hoe meer je als opdrachtgever openstaat voor inzicht in – en feedback op – je werkwijze, hoe beter we je kunnen helpen jouw organisatie weer op scherp te zetten. Met alle neuzen in dezelfde richting. De richting van blijvend resultaat!

Meer weten over onze dienstverlening? Bel of mail ons.